Украинският премиер Денис Шмигал заяви, че е консолидирал подкрепата за Украйна в

...
Украинският премиер Денис Шмигал заяви, че е консолидирал подкрепата за Украйна в
Коментари Харесай

Украйна консолидира подкрепата си в Конгреса на САЩ

Украинският министър председател Денис Шмигал съобщи, че е консолидирал поддръжката за Украйна в Конгреса на Съединени американски щати преди гласуването на пакета за помощ, предава Анадолската организация (АА).

" Преди гласуването на американския пакет за помощ за Украйна, ние консолидираме поддръжката си в Конгреса. "

" Получихме уверения за непоколебима поддръжка ", сподели Шмигал в четвъртък след среща с водача на болшинството в Сената Чък Шумър.

Очаква се Камарата на представителите да проведе дългоочакваното си гласуване за Украйна, Израел и Индо-Тихоокеанския район в събота. Ако бъдат признати, законопроектите ще бъдат изпратени в Сената. Президентът Джо Байдън даде обещание да подпише законопроектите незабавно след утвърждението им.

Шмигал се срещна и с водача на републиканците в Сената Мич Макконъл във Вашингтон.

" Двупартийната поддръжка от Конгреса е извънредно значима за Украйна. Говорихме за потребността на страната ни от оръжия и финансиране. Очакваме пакетът от помощи за Украйна да бъде гласуван допустимо най-скоро ", сподели министър-председателят на X.

Шмигал се срещна и с Хаким Джефрис, водач на демократите в Камарата на представителите на Съединени американски щати, с който обмени отзиви по отношение на военната помощ за Украйна, бюджетната поддръжка и конфискацията на съветски активи.

" Искрено сме признателни за 22,9 милиарда $ директна финансова поддръжка. И изключително за повече от 45 милиарда $ военна помощ. Очакваме мощната поддръжка на Съединените щати да продължи и в бъдеще ", добави Шмигал.

Администрацията на Байдън упорства за приемането на спомагателния пакет за помощ допустимо най-скоро.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР